TEKNINEN RIDER

ESIINTYMISLAVA

Tilaa bändimme tarvitsee sen verran, että viisihenkisen orkesterimme ei tarvitse ottaa tarpeetonta ihokosketusta muihin bändin jäseniin. Eli riittävästi tilaa rummuille, bassovahvistimelle, kitaravahvistimelle, kosketinsoittimille (2kpl päällekkäin) + soittajille sekä ison egon omaavalle laulajalle ja näiden tahojen monitoroinnille!…Kaikkea ollaan nähty ja aina ollaan selviydytty!

MIKSERIN KANAVAVAATIMUKSET

 1. Vocals Lead SM-58 (Lilja) ->compression, echo, delay
 2. Vocals SM-58 (Guitar Arttu) ->compression, echo, delay
 3. Vocals SM-58 (Keyboard Mikko) ->compression, echo, delay
 4. Electric drums left channel (line jack with DI-box)
 5. Electric drums right channel (line jack with DI-box)
 6. Bass (with splitter DI-box to amp and mixer)
 7. Bass (mic from amp to mixer if possible)
 8. Guitar mic (SM-57 or similar)
 9. Electric piano left channel (line jack with DI-box)
 10. Electric piano right channel (line jack with DI-box)
 11. Synthesizer left channel (line jack with DI-box)
 12. Synthesizer right channel (line jack with DI-box)
 13. Ambience mic (lavalta yleisöön päin)
 14. -X Riittävästi kanavia rumpujen mikittämiseen

Yleensä teemme keikat omalla äänipöydällämme, omilla monitoreillamme ja omilla mikrofoneilla, telineillä ja kaapeleillamme. Eli keikkapaikalla tarvitsemme pelkästään tilaan sopivan ja ammattitason kriteerit täyttävän PA-kaluston johon kytkeydymme XLR-liittimien voimin.

PA:
Ammattikriteerit täyttävä laitteisto (D&B, Nexo, Turbosound yms..) joka riittää kattamaan koko yleisöalueen riittävällä äänenpaineella. Laitteet valmiiksi pystytettynä. Jos jostain syystä talosta ei löydy mikseriä, yhdymme PA-laitteistoon orkesterin omalla mikserillä kahden XLR-liittimen voimin.

FOH:
Orkesterilla ei ole aina omaa miksaajaa mukana, joten jos laadukas  miksaaja löytyy, otamme hänet ilolla vastaan.  Jos miksaaja talosta löytyy, toivomme hänet mukaan myös soundcheckiin.

Mon:
Tarvitsemme lavalle auxeista viisi ulostuloa. Näihin kiinni viisi ammattikriteerit täyttävää (D&B, Nexo, Turbosound..) riittävän äänekästä kulmamonitoria, joissa mielellään EQ. Jos laadukkaat korvamonitorit löytyy, niin laulajamme käyttää mielellään niitä ja näihin toivoisimme myös lavalta yleisöön kohdistettua tilamikrofonia. Kulkueeseemme ei kuulu monitorimiksaajaa, joten jos sellainen talon puolesta sattuu löytymään, niin hienoa.

Valot:
Bändiltä löytyy valokalusto pienempiin tilaisuuksiin. Valotaiteilijaa ei orkesterin mukana kulje, joten jos sellainen löytyy, toivotamme hänet tervetulleeksi meidän showhun. Toivomme valoja ohjaavalta henkilöltä musiikillista, rytmikästä näkemystä valoshown tekemiseen. Black-outit, runsaat blinderit yms ovat yhtyeemme mieleen! Savukoneen käyttö miltei pakollista! 😉

Muut:
Tarvitsemme paikalle ainakin soundcheckin ajaksi laitteiston tuntevan ääniteknikon. Olisi toivottavaa, jos puutoksista ja muutoksista oltaisiin yhteydessä meihin etukäteen, niin ei tarvitse turhaan paikan päällä ihmetellä!